Ik ben Iris van Nunen van Dijck, 34 jaar, gelukkig getrouwd en inmiddels moeder van een paar fantastische kinderen.Ik groeide op in een dorp in Brabant, waar ik van een vrije kindertijd genoot en mijn jeugd doorbracht. Tijdens deze periode schilderde en tekende ik zoveel als maar mogelijk was. Ik bedacht toen nog niet dat ik daar nog ooit mijn werk van zou gaan maken.

De studie Toerisme waarvoor ik koos, paste niet zo goed bij mij, maar heeft me uiteindelijk wel nieuwe inzichten gegeven. Tijdens die studie verhuisde ik voor een maandenlange stage naar Richmond vlakbij Londen, waar ik gefascineerd werd door het schitterende landschap aan de Theems. Zowel het ongerepte als de kneuterigheid van deze bijzondere omgeving zal voor altijd van grote invloed zijn op de rest van mijn leven en op alles wat ik daarin creëer.

Vanuit Londen verhuisde ik naar Amsterdam, waar ik eerst een jaar aan de Gerrit Rietveld Academie en later aan de Fotoacademie studeerde.

In 2007 studeerde ik af als autonoom portretfotograaf. Het fotograferen van vrouwen die “getekend” waren door het leven werd mijn grote passie. Ik vond vooral het leven achter zo’n gezicht erg interessant. Wat gebeurt er als je verder kijkt? Als je alles op tafel legt? Hoe bekijken we diegene dan?

De drang naar eerlijkheid en puurheid is altijd een rode draad in mijn leven geweest, hetgeen waar ik mij, als vrije ziel en zo te noemen kunstenaar graag aan vasthoud, om enigszins grip te houden in het leven.

Gedurende  de jaren na de Fotoacademie ben ik voornamelijk in de commerciële sector actief geweest in uiteenlopende functies. Niet zozeer omdat daar mijn hart lag, maar veel eerder omdat ik ervoor koos om me op allerlei gebied zo breed mogelijk te oriënteren, om zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Het fotograferen van mijn modellen raakte me enorm. Het etaleren van hun ziel, het projecteren, het te grabbel leggen ervan voor ieders gedachten, dat vond ik lastig en toen het te veel invloed op me kreeg besloot ik om een heel andere weg in te slaan, om het te zijner tijd misschien weer op te pakken als het goed voelt, zodat het puur blijft en dicht bij mijzelf.

Het bloed kruipt gelukkig waar het niet gaan kan. In 2015 begon ik weer te tekenen. Hier kreeg ik zulke positieve reacties op, dat ik besloot het roer drastisch om te gooien, en te stoppen met werken in de commerciële sector. Ik las het afgelopen jaar uit honderden kinderboeken voor, wat een wereld voor me opende. De impact van dat voorlezen, dat magische moment dat kinderen gebiologeerd naar je luisteren, dat fascineert me. Het is prachtig om kinderen met open mond te zien luisteren, om te ervaren  hoe woorden tot leven komen in die kleine hoofdjes. Ieder kind kleurt het in met zijn of haar eigen fantasie.

In 2016 heb ik mijzelf laten omscholen tot grafisch vormgever, momenteel kan ik mijzelf illustrator noemen.

Ik illustreer voor schrijvers van kinderverhalen en voor bladen, maar ook voor speciale persoonlijke opdrachten op maat, zoals geboortekaartjes, posters, ansichten en dergelijke kunt u mij benaderen.